Fitnessmom - Resan mot en snyggare kropp

En blogg om vikt, träning, mat och det ljuva livet som småbarnsmamma.

Ursäkter

Publicerad 2013-08-29 19:57:04 i 8/16fasta, Allmänt, Barnen, Fitness, Hund, Husdjur, Kalorier, Mat, Motion, Periodiskfasta, Träning, Vikten,

Ja, skyller lite på mensen att jag inte äter bra för stunden (hehe inte alls en ursäkt) men jag håller mig åtminnstone runt 1500 kcal ändå och fastar som planerat mellan kl 20-12.
Nej inte bra att äta onyttigt men så länge jag inte känner ångest och dåligt samvete så tänker jag inte analysera det mer än nödvndigt heller.
Min kettelbell och hopprep har kommit nu också, ska bara få tummen ur att hämta ut sen ska det fan fixas snygg kropp (speciellt armar och ben)! Är riktigt peppad över att komma igång med träningen ordentligt utöver mina vardagliga promenader på drygt 5-6 km, må kanske hjälpa en lite på traven med att gå ner i vikt men ja, styrka behövs.
 
Påtal om promenader så ska jag åka och kolla på en valptik nästa vecka, hoppas då kunna tinga eller rent av köpa den på plats. Känns nervöst men spännande på samma gång, sitter här hemma på kvällarna och läser så mycket jag kan om valpar, mat, vilka kurser som finns, klickträning osv osv. Haha ganska kul faktiskt men vill vara förbered till tusen!
Har redan koppel hemma och en klicker, ska köpa hem lite annat sen dagen innan jag drar iväg (kenneln ligger en liten bit härifrån).
Så jag har att göra, läsa på och förbereda och dessutom göra iordning här hemma så valpen får ett bra välkomnade. Hehe hon lär ju få en annan liten kompis som kryper runt på fyra ben också, Ymer. Han gör inget annat än att ställa sig mot saker, ta sig, ner, krypa runt och dra i allt han får tag i. Sen stoppar han så klart allt i munnen och dreglar ner det, mysigt värre ;) ♥
 

Smaldag och lite lite förhoppningar!

Publicerad 2013-08-28 20:24:26 i Allmänt, Bilder, Föreochefter, Hund, Husdjur, Inspiration, Mat, Mode, Motivation, Självförtroende, Självkänsla, Vikten,

Trots den där satans mensen som ger mig djälvulskt chokladsug som jag dessutom förlorade mot (konstigt nog ingen ångest eller dåligt samvete alls över det) det så har jag en smaldag idag. För er som inte vet vad det är så är det att man istället för att känna sig som vanligt, det vill säg tjock/svullen eller vad det nu kan vara så känner man sig smal, nja, jag känner mig nog mer normal kanske (med kläder på ska påpekas ;)).
 
En bra BH gör dessutom underverk för kroppsform, haha och boobies då så klart. Har en Bombshell från Lindex och den gör verkligen det den ska! Rekommenderar den verkligen, bra pris och gör sitt jobb. Så länge man kan sin storlek så blir det inte annat än rätt, enligt mig då iallafall. Vet att många kvinnor har helt fel storlek när det gäller just BH så det kan nog vara en idé att be personal om hjälp så det blir rätt. Haha ja nu var jag pedagogisk eller nåt, inte mitt vanliga jag precis!;)
 
 
 
Som ni ser, man får hyfst stora och pushade bröst men ändå på ett smakfullt sätt, haha tycker jag. Nån annan kanske tycker det ser slampigt ut men enda sen jag var fet har jag alltid haft brösten som accossear eller vad man ska kalla det. Istället för att folk ska koncentrera sig på hur fet jag var så hade jag urringat (smakfullt, för det mesta;)) och liksom piffade till det där omkring så man kollade uppåt istället för på allt fläsk som bara vällde fram.
Nu gillar jag mina bröst (när dom är i BH) så jag hymmlar inte om att jag faktiskt gillar att "visa upp" dom, sån är jag helt enkelt.
 
Har fått hem min nya vinterjacka också, fick efter 3 år slänga min gamla då den gick sönder under graviditeten med min yngste, Ymer. Haha knäppte den med möda och besvär en dag (stor gravidmage) och gick glatt till dagis med barnen. Kom hem och så att det blivit en stooor reva på sida, den hade alltså spruckit, inte underligt det lät skumt när jag tillslut fick upp dragkedjan och jag älskade den jackan... Nåja den var ändå alldeles för stor, nu när jag är icke gravid, så en ny var ett måste.
Köpte en i strl 36/38, trodde verkligen inte den skulle passa än men provade den och den satt perfekt, så jävla nöjd!
 
 
På första bilden är jag i gamla jackan när den var sprillans ny, minns att den satt lite tajt. Andra i min nya från idag, sitter hur skönt som helst och jag kommer inte behöva frysa arslet av mig i vinter!:)
 
Är allt för kass på att hålla hemlisar också, skrev ju att det smeds planer här hemma och ja, dom handlade om att skaffa hund. Letar för fullt nu och har ev hittat en liten tik som vi ska köpa. Ska ringa och prata med ägaren imorgon så får vi se hur det blir, hoppas lite lite att hon blir vår men man det är absolut inte säkert. Eller hoppas ju mycket men vill inte bygga upp för mycket hopp om det inte blir av.
Om vi köper henne hämtar vi henne nästa helg (alltså om 1,5 vecka), spännande värre!
 
 
 
 

VILL HA CHOKLAD!

Publicerad 2013-08-27 22:12:00 i 8/16fasta, Allmänt, Barnen, Bilder, Depressionen, Familjen, Periodiskfasta,

Klarat ännu en dag utan att falla tillbaka, trots att jag helst hade köpt upp både Hemköps och ICAs chokladsortiment och käkat upp det här och nu... Men det gjorde jag så klart inte trots att jag då var och handlade två gånger idag då.
Ska dock ha mens snart så det förklarar att jag verkligen vill slänga mig eller ja slänga i mig all choklad jag ser, dessutom har det poppat upp massa finnar i ansiktet ser ju fan ut som värsta tonåringen i fejan... Nåja, bara att stå ut, så fort den väl kommit brukar suget släppa lite men just nu får jag leva med att det enda jag tänker på är choklad choklad choklad!!!
 
Bortsett från choklad så har tankarna vandrat på annat håll också och nu är bollen i rullning på den fronten också, himla kul och spännande! Eftersom det är en väldigt positiv grej för mig så får det mina tankar på annat håll än att jag mår dåligt. Inte så att jag hux flux blivit frisk men det är nyttigt för mig att få bort alla negativa tankar och koncentrera mig på något annat ett tag. Sen blir det ju fullt upp så medans jag väntar på att få hjälp av psykvården kan jag ju försöka "heala" mig själv så gott det går så länge.
 
En über gullig Freja kom hem från dagis idag och visade glatt upp ett halsband hon gjort bara till Ymer, han fick så klart testa (så länge han inte kröp runt) och han blev så fin så♥
Nu ikväll lät det dessutom som om Ymer sa Freja, Eja?! Haha tror nog det var en lyckoträff att det blev så då han tjatar och gör väääldigt mycket ljud mest hela dagarna men lite komiskt ändå och Freja blev så stolt så ;) 
 
 
P:S Och där kom mensen, när man pratar om trollen ;)
 
 

Efter regn kommer solsken

Publicerad 2013-08-26 23:03:00 i 8/16fasta, Allmänt, Barnen, Bilder, Depressionen, Familjen, Fitness, Kalorier, Mat, Motivation, Periodiskfasta, Styrketräning, Vikten,

Föll totalt i helgen, gick åt helvete med andra ord. Ångesten är stor men istället för att tröst äta och skita i allt körde jag på som vanligt med fastan och mottot att äta nyttigt idag.
Nu såhär på kvällen känns det åtminstone bättre när det gäller det även om jag rent allmänt mår skit psykiskt.

Får se det positivt och klappa mig själv på axeln, inte ofta jag faktiskt tar mig i kragen direkt istället för att fortsätta äta.

Ska dessutom göra squats nu innan jag lägger mig, hittade en käck app som kan hjälpa till med motivationen när det gäller det, "Runtastic Squats".
Mina kettlebells och hopprep bör komma snart också, ser verkligen fram emot att kunna börja forma kroppen och skaffa lite muskler!:)

Lite lugnare dag med barnen också, var ju dock på dagis men när dom väl varit hemma har dom faktiskt skött sig bra och vart små änglar ;)

Har lite planer på G här hemma också men försöker bara hitta ett bra sätt att lägga fram det till maken, klurar fortfarande men måste göra det idag liksom... Nåja, får se hur det blir med den saken (haha kryptisk värre ;)).

 
 
 

Oj oj vilken dag...

Publicerad 2013-08-25 21:28:00 i Allmänt, Barnen, Bilder, Depressionen, Familjen,

En av dom värsta dagarna på länge idag, barnen har bråkat och vart djävliga hela dagen förutom dom timmarna vi var ute och lekte.
 
Jag klarar knappt av såna här dagar när jag mår dåligt, ångesten ger mig kasst tålamod och helst av allt ville jag stänga in mig på toan när det var som värst och ärligt talat gråta. Ta ångestdämpande gör jag inte heller då dom jag har hemma (lergigan och Atarax) gör mig så jävla trött att jag inte orkar hålla mig vaken så då somnar jag ju i soffan eller var jag än må sitta tillslut. Det är inte som när man är trött efter lite sömn heller utan obehaglig trötthet och jag liksom bara nästan tuppar av när jag väl inte orkar kämpa emot tröttheten längre, jäkla otrevligt..
 
Är inne i en nere period igen som sagt, vart det ett par dagar och det märks, sämre minne, förvirrad och ja, nedstämd som fan då. Kämpar dock på så dock det går men det är svårt att hålla humöret uppe runt barnen alla gånger, speciellt såna här jobbiga dagar då.
 
Nåja, förhoppningsvis så blir det väl en mer uppåt period igen snart, vet dock aldrig hur länge jag brukar må såhär då det är så olika, kan hålla i dagar eller lika gärna veckor. Håller tummarna för dagar jag..
 
Om man bortser från hur jävliga barnen har varit så fanns det ju då ljusglimmtar, som ni vi var ute och lekte några timmar. Hoppades det skulle hjälpa om dom fick springa av sig och så men nä, så fort dom kom hem blev det samma visa. Aja, fick ju några timmars lugn iallafall!;)
 
 
 
.

Behöver tips!

Publicerad 2013-08-25 09:08:39 i Barnen,

Är i desperat behov av tips när det gäller mat och då menar jag till mina kräsna små busungar.
Dom äter i princip bara korv med bröd, Freja stuvade makaroner och pannkakor och Loke köttfärssås om man har tur.
Vad äter era barn helst(säg mellan 2-6 år om det nu har någon betydelse)??? Ge mig tips, är trött på att alltid äta samma eller göra tusen olika maträtter...
Nu är dom dessutom väldigt motvilliga för att testa nytt men jag är ändå i desperat behov av nya saker att testa, något lär ju bli en hit kan man ju hoppas!:)

Matkoma...

Publicerad 2013-08-24 22:54:25 i Vikten,

Blev lite väl mycket ätande idag trots allt, inte vad jag tänkte men lärde mig väl en läxa av det hela. Kan inte ha godisdag, än iallafall då jag lätt ballar ur av bara tanken att det ska ätas senare. Nä, köpte nog hem alldeles för mycket godis plus chips... Nästa lördag blir det inget antagligen, mår illa och är i matkoma just nu vilket jag gärna slipper hädanefter.
Nåja, man lär sig så länge man lever och jag har inte ångest så sätt eller känner att jag behöver ta nya tag utan jag kör på med fastan imorgon som vanligt och kämpar för ett fint minus på fredag!

Bazinga!

Publicerad 2013-08-23 13:12:00 i 8/16fasta, Allmänt, Bilder, Inspiration, Mat, Motivation, Vikten, Vägning, Vågen,

Det blev ett fint minus tillslut, nästan 4 kg. Riktigt nöjd och nu är det bara att fortsätta på rätt spår så når jag snart mitt mål!

Nära prick 75 kg också så min delmåls "present" kommer få användas från nästa fredag kan jag tro. Ett häftigt armband. Använder armband sällan men hittar jag ett jag gillar så gör jag undantag!:)

Midjan hade minskat lite också, inte lika mycket som jag trodde då jag känner mig mycket mindre än för en vecka sedan men ska inte klaga, minus är ju minus.
Satsar ju dock mest på att tappa kilon och att jag tappar centimeter är ju ett plus.

Det jag ska göra annorlunda kommande vecka är att variera frukost/kvällsmat och försöka dra ner på energidrickandet.

Kämpa! Ingenting är omöjligt!

 

Piggare än på länge!

Publicerad 2013-08-22 21:30:25 i 8/16fasta, Allmänt, Barnen, Bilder, Familjen, Inspiration, Kalorier, Mat, Motivation, Periodiskfasta, Summering, Vikten, Vägning, Vågen,

Om man bortser från att man så klart är trött av att behöva vakna tidigt så har jag blivit så otroligt mycket piggare sedan jag slutade äta godis och dyl varje dag. Är verkligen stor skillnad! Förr eller ja, bara förra veckan var jag så trött varje dag att jag somnade sittandes i fotöljen eller soffan, har jag inte vart i närheten av nu. Sen är jag väl inte hel pigg heller, tidiga morrnar och depression men helt klart mycket bättre och det gör mig till en lite mer tålmodig (haha inte alla gånger dock ;)) och glad mamma!
 
 
Imorgon är det ju vägdag då, inte nervös då jag ju vet att jag gått ner minst 2 kg iallafall (för upp kan jag inte tänka mig att jag gått) utan mer förväntasfull. Längesedan man hade en sån känsla innan man ska upp på den där förbaskade vågen, brukar vara livrädd annars, haha!
Funderar på att mäta midjan också, var 79 cm (samma som startvikten) förra fredagen och jag tycker allt jag ser mindre svullen ut nu så varför inte?
Återkommer imorgon runt 12 med siffor och resultat.
 
Summering 22/8 2013
 
Frukost/Lunch: En halv hönekaka halva med smör och mjukost, en Danio kvargvanilj (eller vad dom heter). en Powerking, några vindruvor och vatten.
 
Middag: En supermumsig hemmagjord pirog jag fann i frysen, 2 ugnsbakade majskolvar och en Celsius.
 
Kvällsmat: En lingongrova och skiva pågenlimpa med smör och mjukost (skulle ätit något annat men minns inte vad antagligen då jag inte köpte det imorse, haha ;)), en Powerking (ja, fy på mig men nu är dom slut och nästa gång blir det att köpa en i taget eller fan be maken gömma resten) och vatten.
 
Måste börja variera mig mer dock, ge mig gärna frukost/kvällsmats tips då jag verkligen är urusel på att hitta på annat utan det blir samma som ni kan se.
 
 
 

Tidig morgon...

Publicerad 2013-08-22 18:22:00 i Allmänt, Barnen, Bilder, Familjen,

Ymer tyckte det var en god idé att vakna 5.30 idag, jag höll inte med men att få honom att somna om när han har vaknat till ordentligt är stört omöjligt. Han krälar runt och klättrar på allt och drar mig i håret istället, verkligen supertrevligt... eller inte då ;)

Dom andra två söta busungarna vaknade runt en timme efter, kan tänka mig att det inte är lätt att sova när lillebror låter som en mistlur typ, hehe.
Loke och Freja kan ju också vara busiga just på morgonen men oftast vill dom bara se på tv och ta det lugnt, helt i min stil!

Så är det att ha bebis ibland, inte fan gör dom som man vill men eftersom dom är så himla söta och goa står man ju ut❤

Fast tiden går verkligen fort! Freja fyller 5 om några månader och Loke 4 (ja och Ymer 1 då), så stora mina små älsklingar börjar bli, minns när dom var små bebisar och helt plötsligt har dom vuxit upp till två underbara små individer (om än jobbiga och bråkiga ibland ;))❤

 

 

Utmanar mig själv

Publicerad 2013-08-21 22:15:53 i 8/16fasta, Allmänt, Fitness, Inspiration, Kalorier, Mat, Motion, Motivation, Periodiskfasta, Styrketräning, Summering, Träning, Vikten,

Det fortsätter rulla på bra och efter morgonens fina siffor på vågen så kände jag mig ultra motiverad att sköta mig bra.
Gjorde dock ett litet misstag, köpte hem Powerking energidricka, 4 för 20 kr när jag var på Hemköp och det skulle jag kanske låtit bli. Har haft en vana att dricka fyra om dagen innan men tänkte jag kunde hålla mig nu, tog en till frukosten/lunchen och sen slank det ner en även till kvällen. Ingen fara så egentligen om man ser kalorimässigt men ändock lite klantigt, får göra bättre ifrån mig imorgon och hålla mig till en.
 
Annars inga snedsteg, vilket känns skönt. Sötsuget finns där men är kontrollerbart, dricker en del vatten och märker att det hjälper. Har en stor påse godis i ett av skåpen här hemma men känner inget behov att gå och småäta ur den, är till lördag och hela familjen så det hade ju vart tyket om jag käka upp massa innan. Kan dock tycka det är skönt att ha godis hemma trots allt, då får jag liksom testa mig själv och visa att jag klarar att ha det inom räckhåll utan att slänga mig över det.
Alltid bra att utmana sig själv men förr (alltså för några år sedan) fanns inte en möjlighet att kunna ha det så, fanns det hemma så åt jag och åt dessutom upp det, utan problem. Så köpte jag hem, köpte jag lite och hade stenkoll på hur mycket kalorier det var då jag åt det varje dag ett tag. Gick ju bevisligen ändå ner i vikt men kanske skippade kvällsmat eller dyl och åt godis istället. Så länge jag åt en viss mängd kalorier brydde jag mig aldrig vart det kom ifrån. Så ja, min viktminskning har inte alltid varit på ett hälsosamt sätt men mesta delen av tiden så har jag ätit bra trots allt. Som nu typ :)
 
Haha ja jösses vad jag babblar på men ja, ni ser att det går (för vissa, som mig) att komma ifrån det där med att man äter om det finns hemma. Inte för att man måste kunna det men för mig är det ju som sagt som en skön liten utmaning.
 
Längtar tills mina kettlebells kommer, är väl säkert nån vecka kvar men den som väntar på något gott antar jag. Är verkligen superpeppad att börja styrketräna, vill få en sund och fit kropp och då hjälper det inte bara med konditionsträning och sen måste jag ju hålla igång med träningen regelbundet och inte tröttna som jag lät gör. Ja, tröttna gör jag lätt men tänker ta före och efterbilder varje månad eller nåt när jag väl börjat och se skillnaden, för gör jag rätt så kommer det ju synas så småningom.
 
Summering 21/8 2013:
 
Frukost/Lunch: En Lingongrova med smör och mjukost (japp, fått dille på det ;)), ca 1.5 dl vaniljyoghurt, några vindruvor, en Powerking och vatten.
 
Middag: Grillad kyckling (utan skinn) som jag doppade i vitlökssås (pyttelite på varje, blev väl max 1-2 msk),ugnsbakad majskolv, en Celsius citron/lime och vatten.
 
Kvällsmat: Lingongrova med smör och mjukost (igen;)), en Wasa sandwich, en Powerking och vatten.
 
Motion/Träning: En drygt 4.5 km promenad
 
P.S Fick en kommentar om att jag stavat fel på webbadressen, haha snacka om irriterande och ändra det kan jag inte heller. Men men sånt händer när man har en busig 7 månaders i knäet när man får för sig att starta blogg ;)
 
 

Går oförskämt bra!

Publicerad 2013-08-20 20:33:00 i 8/16fasta, Allmänt, Bilder, Kalorier, Mat, Motion, Periodiskfasta, Summering, Vikten,

Bara andra dagen sedan nystart men det går verkligen jättebra! Motivationen är på topp och inget godissug (nja lite ibland kanke men inte så det stör). Haha, känner mig redan mindre men det är värst vad det är skillnad när det går bra hur man ser på sig själv och tvärtom.
Lika bra att suga in den positiva energin och fortsätta göra rätt för sig!
 
 
Det svåra tror jag blir på söndag, om jag väljer att äta lite godis på lördag så kommer ju alltid det djävulska suget dagen efter (för mig är det så iallafall). Fast om jag verkligen stenhårt kör på en dag och håller det kommer det ju så klart bli bättre snart också.
Kommer äta bra resten av dagen och bara "lägga till" godis, inte som förr då jag ätit hejvilt som jag velat hela lördage plus söndagen, mådagen och ja, ni fattar... Måste bara komma bort från ovanan att äta onyttigt varje dag och hålla mig till lördagar (plus kalas/högtider som också är ok då).
 
Jag kör ju (förutom 8/16 fastan) på pricipen att allt är ok så länge man äter i lagom mängd. Just nu räknar jag inte ens kalorier, jag vill se om jag kan äta normalt (lite mindre då eftersom jag vill ner) utan att ha stenkoll. Efter många år med kaloriräkning borde jag ju kunna det hyfsat och på fredag lär jag ju se om resultatet på vågen blir det jag hoppas.
 
Summering 20/8 2013
 
Frukost/Lunch: En Danio vaniljkvarg burk, en halv hönekaka halva med smör och mjukost på, en citrus/lime Celsius och vatten.
 
Middag: Korvstroganoff med snabbmakaroner, pärltomater, cola zero och vatten.
 
Kvällsmat: 2 Lingongrova med smör och mjukost på, ett glas mjölk (ca 2 dl) och vatten.
 
Övrigt: Några frysta vinddruvor och ett liiitet äpple (som maken plockade åt mig på väg hem från dagis med barnen).
 
Motion/Träning: En icke nämnvärd promenad på drygt 3 km.
 
 
 

7 månader har gått

Publicerad 2013-08-20 11:43:31 i Allmänt, Bilder, Familjen,

 
Idag är det 7 månader sedan min yngste son Ymer kom till världen❤ 
 
 
Såhär liten var han några dagar gammal, mycket har hänt. 
Tänk att det där lille knyttet idag kan krypa, ställa sig upp med stöd, gå med stöd och ja massa annat. Min store fina kille❤

Den nakna sanningen

Publicerad 2013-08-19 21:31:00 i 8/16fasta, Allmänt, Bilder, Fitness, Föreochefter, Mat, Motion, Periodiskfasta, Styrketräning, Summering, Träning, Vikten,

Tänkte dela med mig av en mer "intim" bild när det gäller hur min kropp ser ut efter min stora viktminskning (som ju kommer bli större!).
 
 
 
Det jag verkligen hatar mest är allt flabbigt och äckligt fett som är, antar att det är för att jag aldrig tränat styrka i princip utan fokuserat på kondition. 
Gäddhänget är värst och sen efter det kommer allt annat typ, hoppas verkligen det blir bättre av att träna styrka sen även om det i mitt huvud känns som om det aldrig kommer se ok ut...
 
Ska inte ge upp, hur jag än må känna! Kan andra få snygga kroppar av träning kan jag väl få en ja, snyggish iallafall, haha!
 
Dagen har gått bra, inget godis har slunkit ner trots att jag har lite hemma (ska inte sluta helt men ska försöka hålla mig till lördagar och kalas/högtider). Har blivit hyfsat nyttigt också, för att vara mig, inte "perfekt" då men om man jämför med igår bara så åt jag fantastiskt bra!
 
Kör ju dessutom 8/16 fasta (periodiskfasta), äter mellan 12-20 (8 timmar) och fastar mellan 20-12 (16 timmar), gjort det förr och det har funkat väldigt bra. Gillar inte att äta frukost tidigt heller så för mig är det en perfekt "diet". 
 
Summering 19/8 2013:
 
Frukost/Lunch: Ca 1,5 dl valio vanlij yoghurt, en ostbräck macka eller vad dom heter (finns att köpa lösvikt på ICA/Hemköp) med smör, en banan, en Powerking energidricka och vatten.
Middag: Grillad kyckling utan skinn, tomat, champinjoner, 2 majskolvar (hyfsat små, skar upp dom från en stor hel och det blev över) som jag ugnsrostade med lite olivolja och salt på (såååå gott!), PepsiMax och vatten.
Kvällsmat: Smörstekta kantareller, en lingongrova med smör, PepsiMax och vatten.
Träning/Motion: En lugn promenad på 4.3 km.
 
 

Start idag!

Publicerad 2013-08-19 14:20:39 i Allmänt, Bilder, Fitness, Föreochefter, Träning, Vikten, Vägning, Vågen,

Oj oj, efter urspårning på hög nivå under sommaren så startar jag om på nytt idag. Vågen var väl inte allt för snäll men mycket är ju vätska så det lär väl gå neråt relativt snabbt nu första veckorna om jag sköter mig bra. 
 
Kommer fokusera mest på maten just nu, komma ifrån dåliga vanor och sen i slutet av augusti när mina kettlebells borde komma så är det träning som gäller också!
Har laddat ner ett par appar med träningprogram för kettlebells bland annat, behöver det eftersom jag själv är kass på att komma på träningsrutiner, hehe. Snacka om att jag kommer få snygga armar om jag verkligen satsar och kör övningarna 3-4 gånger i veckan, haha inte alls förväntans full!
 
 
Som ni ser, inte nån rolig kropp att släpa runt på men nu är det ändring på riktigt som gäller. Första delmål är 75 kg och jag hoppas nå det inom 3-4 veckor, borde gå så länge jag inte trillar i sockerträsket igen men är mäkta motiverad så det ska fan inte vara några problem.
Den hängande magen kommer tas bort med hjälp av bukplastik i höst/vinter, går tyvärr inte träna bort. Längtar verkligen trots att jag vet att operationen innebär smärta men hellre den smärtan nån vecka än den psyiska man känner varje gång man ser sig själv i spegeln...
 
 
Här har ni en bild på mig när jag vägde som mest, 145 kg, må le men var inte ett dugg lycklig utan var ledsen nästan jämt och mådde verkligen psykiskt illa när jag såg på mig själv. Ville aldrig gå ut då jag skämdes så, bara åt och åt, rörde mig inte ett smack och var ett tag rädd att jag snart skulle komma upp i en sån hög vikt att jag inte skulle kunna röra mig. Risken för det fanns ju men istället valde jag att bryta mönstret, sluta ligga hemma på soffan och bara äta och tycka synd om mig själv. 
Gick med i viktklubb.se och där skrev jag upp allt jag åt och motionerade i många år. Började 2006 i juni och min lägsta vikt jag varit på är 70 kg och ja, dit kommer jag ju snart igen.
 
Bara av att titta på bilden gör mig mer motiverad och klar över att jag måste sluta "fuska", vill jag se ut sådär igen? NEJ, verkligen inte! Det finns liksom inga genvägar, äta bra och träna, det är det som funkar för mig och jag vet ju det även om jag i ärlighetens namn även under åren jag hållt på med min viktminskning kört otaliga dieter och så, gått ner men tröttnat, gått upp igen och börjat med att äta lagom och träna och vips så går jag ner igen.
 
Nu gäller det, inga ursäkter, ska som sagt nå min målvikt på 65 kg i år men först fokuserar jag mitt första delmål, 75 kg och när jag väl kommit dit väntar en fin liten belöning (ett häftigt armband) så, kämpa!
 
Startvikt 19/8 2013: 79 kg
 
Kommer väga in mig på fredagar, det har varit min vägdag i många herrans år nu så jag fortsätter med det. Så den 23:e är det dags att skutta upp på vågen igen!
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2013-08-14 17:18:00 i Allmänt, Familjen, Fitness, Träning, Vikten,

Mitt första inlägg och jag tänkte väl mest presentera mig lite kort. Mamma med tre små busungar, födda nov 2008, feb 2010 och jan 2013, en tjej och två killar vid namn Freja, Loke och Ymer. Bor i härliga Göteborg med min man sen snart 3 år tillbaka, blev tillsammans för 9 år sedan dock.
 
Denna bloggen kommer handla om allt möjligt men med största vikt på fitness/träning och viktnedgång. Har gått ner 75 kg på egen hand genom att skärna ner på kalorier och träna i perioder men min kropp är inte som jag önskar så nu har jag bestämt mig för att satsa på att få en fit och snyggare kropp. Beställt hem kettlebells och ett hopprep, har ett motionsprogram på mobilen också som jag kommer köra 3-4 gånger i veckan fr.om måndag den 19/8.
Väger runt 70-75 kg (haha vågar inte riktigt väga mig efter allt semester gott) och vill ner till min dröm/målvikt på 65 kg. Så med rätt kost och träning så ska jag nå mina mål!
 
Kommer börja blogg ordentligt på måndag då jag åker bort till Skåne och min syster några dagar, så vi syns då!
 
 
 

Om

Min profilbild

Maria

28 årig trebarnsmorsa, barnen är födda 2008/2010/2013. Har i princip hela mitt liv kämpat mot övervikt/fetma, tog på allvar tag i det juni 2006 då jag vägde hela 145 kg och hade ett BMI på 52. Nu har jag gått ner ca 75 kg, helt på egen hand. Har gått ner genom att skära ner på kalorier och tränat lite och då (periodare). Lider även av ångest och depression så jag har fått x-antal svackor och gått upp lite men alltid kämpat mig tillbaka och gått ner igen. Nu har jag en del överflödigt skinn och ska i höst/vinter få bukplastik, däremot får jag försöka "fixa" resten av kroppen med träning, vill ha en snygg fit kropp. Denna bloggen kommer handla resan mot en fit och snygg kropp och mitt mål på 65 kg. Kommer även skriva om vardagslivet som om mina barn, mat/recept och annat smått och gott.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela